GeoO Gids

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam in het kort

  • Een domeinnaam is bijvoorbeeld Geoo.nl of Geoo.eu
  • Een domeinnaam heb je nodig zodat mensen je website kunnen vinden op het internet.
  • Een domeinnaam is gekoppeld aan je website.
  • Een domeinnaam is de naam die mensen kunnen intypen om bij je website te komen.
  • Een domeinnaam bestaat uit 2 delen. Het deel voor de punt, bijvoorbeeld Geoo, en het deel achter de punt, bijvoorbeeld .nl. Het deel achter de punt heet extensie.
  • Van een domeinnaam kan er altijd maar 1 bestaan. Wel kun je spelen met de letters achter de punt. Als bijvoorbeeld deHovenier.nl al bestaat, probeer dan eens deHovenier.eu of deHovenier.info

Een domeinnaam als online adres

Een domeinnaam is het adres van jouw plek op het internet. Stel je voor dat het internet een enorme stad is, en jouw website je huis. Om vrienden uit te nodigen, moeten ze weten waar je woont. Dat is waar een domeinnaam om de hoek komt kijken. Het is jouw unieke adres op het web, zodat mensen je gemakkelijk kunnen vinden.

Waarom Heb Ik een Domeinnaam Nodig?

Jouw eigen Identiteit: Een domeinnaam geeft je, samen met webhosting, een unieke plek op het internet. Het is als het krijgen van je eigen stukje grond waarop je jouw digitale dromen kunt bouwen.

Ook nog Webhosting? Met alleen een domeinnaam ben je er nog niet. Je hebt ook nog opslagruimte op een webserver nodig om je website op te bouwen.

Makkelijk te Onthouden: Stel je voor dat je vrienden vertelt over je nieuwe webwinkel voor hardloopschoenen. Dan vertel je ze dat je adres (bijvoorbeeld) Trendyhardloopschoenen.nl is. De kans dat zij het onthouden en de volgende dag een bezoekje aan je webwinkel brengen brengen is groot. Groter in ieder geval dan dat ze 108.181.123.75 zouden moeten onthouden.

Vertrouwen Opbouwen: Een goede eigen domeinnaam geeft vertrouwen. Het laat zien dat je serieus bent over wat je doet, of het nu gaat om een blog, een portfolio of je webwinkel. Sommige bedrijven geven een (sub)domeinnaam als je bij hen een webwinkel of website start. Je mag dan het deel voor de punt van het zogenaamde subdomein zelf kiezen. Je krijgt dan iets als Trendyhardloopschoen.debestewebwinkelonline.info. Deze domeinnamen geven niet het vertrouwen dat je wenst. Om nog maar zwijgen over hoe moeilijk het is om te onthouden.

Jouw Online Thuisbasis: Het internet is groot en soms verwarrend. Een goede domeinnaam is als het oprichten van een thuisbasis, waar mensen altijd kunnen langskomen, ongeacht waar ze zich op aarde bevinden. Kortom, een domeinnaam maakt het internet toegankelijk en vriendelijk. Het is jouw persoonlijke stempel op de online wereld, waardoor mensen je gemakkelijk kunnen vinden en herinneren. Dus, als je een plekje wilt op het digitale toneel, is een goede domeinnaam de sleutel!

Alleen een domeinnaam, zonder webhosting

Domeinnamen kun je ook zonder webhosting registreren. Bij Geoo heb je al een domeinnaam voor rond de €6,- per jaar. Zonder webhosting kun je er dan geen website aan koppelen, maar de naam is wel jouw eigendom zolang je de registratiekosten, meestal jaarlijks, betaald. Het voordeel is dat de domeinnaam niet meer weggekaapt kan worden door iemand anders. Goede domeinnamen kun je ook verhandelen. Doorverkopen aan mensen die erin geïnteresseerd zijn.

Meerdere domeinnamen koppelen naar je website

Het is een groot voordeel om meerdere domeinnamen naar je website te laten verwijzen. Stel je voor dat je je webwinkel in hardloopschoenen vanuit Nederland, ook in België wilt promoten. Registreer dan naast Trendyhardloopschoenen.nl ook Trendyhardloopschoenen.be. Beide namen kun je aan dezelfde website koppelen. Je kun nog verder gaan door ook Trendysneakers.eu te registreren, Trendysneakers.com en Trendysneakers.info enzovoort. Je kunt ze allemaal aan 1 website koppelen. Zo vergroot je je afzetmarkt aanzienlijk!

Domeinnamen verhandelen.

Er bestaat een bloeiende handel in domeinnamen. Een domeinnaam registreren is vaak lekker goedkoop, maar bedenk je eens dat je de naam kunt verkopen voor €500,- of misschien zelfs €50000,- . Heb je goede ideeën? Dan is dit zeker een leuke manier om een centje bij te verdienen. Stel je eens voor dat je in het verleden Makelaar.nl, Auto.nl of vakantie.be had geregistreerd. Dan had je nu je eigen eiland kunnen kopen. Deze handel stopt nooit, want er komen steeds kansen bij. Denk aan relatief nieuwe hypes als robot.com of 3Dprinter. Blijf scherp en misschien zie je oppeens een kans voordat iemand anders hem ziet. Bij Geoo Online kun je checken welke namen nog beschikbaar zijn. Geoo levert vrijwel alle extensies die beschikbaar zijn (het deel achter de punt dus). Heb je altijd al een .miami .team .ninja of .fun domeinaam willen hebben. Bij Geoo vind je ze allemaal!

Domeinamen in goed gezelschap

Kijk ook eens naar domeinnamen in combinatie met een passende extensie. Als voorbeeld Wemovesh.it, ja deze bestaat echt! Of Turtle.ninja voor je dierenwinkel of youare.cool. Je kunt echt losgaan in je creativiteit.

Welke tekens mag je gebruiken in je domeinnaam

Toegestane Tekens in een Domeinnaam: Een domeinnaam kan bestaan uit letters (a-z), cijfers (0-9) en het koppelteken (-). Belangrijk is dat spaties en speciale tekens niet zijn toegestaan.

Bijvoorbeeld, “mijn-website123.nl” is een geldige domeinnaam, maar “mijn website!@#.nl” is dat niet.

Hoeveel tekens in een domeinnaam? Een domeinnaam moet ten minste 1 teken bevatten, maar er is geen strikte bovengrens voor het aantal tekens. Natuurlijk zijn over het algemeen kortere domeinnamen makkelijker te onthouden.

Geoo Online

Wij kijken er altijd naar uit om je te helpen stralen in de digitale wereld. Wij staan altijd klaar om je te helpen om jouw verhaal te delen met de rest van de wereld. Je bent Welkom bij onze gemeenschap. Samen op weg naar verbinding in online succes.

Marco

Ook interresant

Wat is Webhosting

Wat is Webhosting

Webhosting in het kort Webhosting is hetzelfde als Hosting Je hebt webhosting nodig om een website...